Bijlage info 1936

In 1936 is de molen verdekkerd ( dat is een stroomlijnprofiel op de wieken dat  de naam Dekker draagt). Ook zijn er toen 2 silo’s, een transportschroef en een jakobsladder geplaatst. Verder is een tweede gang kammen op het spoorwiel geplaatst met een zware elektromotor voor meer continuïteit tijdens windstille periodes. Dit was mogelijk door 5 kammen uit het bovenwiel te verwijderen en een riem over de vrij en bezetwiel  te verschuiven. Zo was het mogelijk om het gehele binnenwerk van de molen te gebruiken zonder dat de wieken mee draaiden. Door het zelfde verhaal andersom te doen kon de molen ook nog gewoon op de wind functioneren.

In de toekomst is de molen dan uitgerust met 3 koppel stenen door de wind aangedreven en 1 koppel stenen aangedreven door een historisch verantwoorde stationair motor in een gereconstrueerde motorruimte. Samen met de jakobsladder, silo’s, buil en zakkenklopper is het dan weer een compleet stuk historisch erfgoed dat zeer regelmatig in bedrijf is .

De overkapping boven de invaart en de maalstoel op de begane grond, samen met het motorhok zijn van eerdere datum, maar waren in 1936 nog steeds in gebruik.

Top