De molenaars van de molen de ‘Star’ malen niet alleen het beste meer maar kennen ook de beste recepten voor dit meel in overleg met bakker Pieter Ubels. Probeer eens de onderstaande recepten n.a.v. de verschillende broodbakcursussen (opgemerkt wordt dat er een aantal dingen facultatief besteld kunnen worden. Dit hebben we niet standaard op voorraad en aangezien we bestellingen doen op basis van de verkopen, kunnen we niet altijd garanderen wanneer producten geleverd worden):
- Toscaans kaasbrood:100% bloem3% gist2% zout1% gemalen Italiaanse kruiden ( supermarkt e.d. )3% hard broodpoeder/ verbeteraar. Facultatief. Te bestellen via de website van Molen de Star2% neutrale olie zoals zonnebloemolie.Ongeveer 60% water.Oven 225 graden daarna terug naar 200 graden.Voorverwarmen Duur afhankelijk van grootte brood- 20 min bij kleiner tot 35 min bij groter brood.
Mueslibrood:
100% Volkorenmeel
2% zout
4% gist
2% neutrale olie zoals zonnebloem
5% volkorenpoeder/verbeteraar. Facultatief te bestellen via de website van Molen de Star
50% Mueslimix
70% water
Oven 225 gr voorverwarmen. Duur afhankelijk van grootte brood. 20 bij kleiner -35 min bij groot brood.
Krentenbollen:
100% Bloem
2% zout
4% gist
2% neutrale olie
10% KR BR poeder te bestellen via de website van Molen de Star
5% KL BR poeder idem
65% water
Krenten, rozijnen, fruit 50/50, 80% in gewicht.
Oven 230 graden voorverwarmen 7-8 minuten bakken.
Muesli bollen en speculaasbrood:
Bovenstaande recepten zijn gebruikt tijdens de broodbakcursus van 30 november.
Molen De Star recept kerststol 25-12-2022
- patentbloem 100%
- zout 2%
- gist: droog 6%, vers: 10%
- stollen melange ( bij bakkers te koop): 20%
- spijs: 120 gf per stol van 650 gf
- Vulling:
- krenten 120%
- rozijnen 20%
- noten 10%
- oranjesnippers: 10 %
Afbakken op 180 gr. Gedurende 20-30 min.