Recepten

De molenaars van de molen de ‘Star’ malen niet alleen het beste meer maar kennen ook de beste recepten voor dit meel in overleg met bakker Pieter Ubels. Probeer eens de onderstaande recepten n.a.v. de verschillende broodbakcursussen (opgemerkt wordt dat er een aantal dingen facultatief besteld kunnen worden. Dit hebben we niet standaard op voorraad en aangezien we bestellingen doen op basis van de verkopen, kunnen we niet altijd garanderen wanneer producten geleverd worden):

  • BakkerToscaans kaasbrood:100% bloem3% gist2% zout

    1% gemalen Italiaanse kruiden ( supermarkt e.d. )

    3% hard broodpoeder/ verbeteraar. Facultatief. Te bestellen via de website van Molen de Star

    2% neutrale olie zoals zonnebloemolie.

    Ongeveer 60% water.

    Oven 225 graden daarna terug naar 200 graden.Voorverwarmen  Duur afhankelijk van grootte brood- 20 min bij kleiner tot 35 min bij groter brood.

    Mueslibrood:

    100% Volkorenmeel

    2% zout

    4% gist

    2% neutrale olie zoals zonnebloem

    5% volkorenpoeder/verbeteraar. Facultatief te bestellen via de website van Molen de Star

    50% Mueslimix

    70% water

    Oven 225 gr voorverwarmen. Duur afhankelijk van grootte brood. 20 bij kleiner -35 min bij groot brood.

    Krentenbollen:

    100% Bloem

    2% zout

    4% gist

    2% neutrale olie

    10% KR BR poeder te bestellen via de website van Molen de Star

    5% KL BR poeder idem

    65% water

    Krenten, rozijnen, fruit 50/50,  80% in gewicht.

    Oven 230 graden voorverwarmen 7-8 minuten bakken.

Top