Broodbakcursus Albert Voorhorst

Broodbakken met de hand: Beknopte broodbak cursus.

 

Neem kant en klaar meel, 500 gram.

Voeg de aanbevolen hoeveelheid (lauw) water niet in 1 keer toe.

Kneden gaat het best met een huishoudmixer met kneedhaken.

Eerst langzaam kneden, als alle bloemresten weg zijn sneller kneden. Nu ook de rest van het water toevoegen. Als het deeg goed loskomt van de kant, de elastisiteit testen.

15 Minuten laten rusten in de beslagkom, afgedekt met een theedoek.

Het deeg verdelen in de gewenste grootte en een mooie ronde bol vormen. 45 Minuten laten rijzen, liefst op een houten plank onder een theedoek.

Nu het gewenste model vormen: Vloerbrood op de bakplaat leggen; busbrood in het blik leggen.

60 a 70 Minuten laten rijzen (weer onder de theedoek); waneer de bovenkant van het deeg droog aanvoelt HEEL LICHT natmaken vlak voor het afbakken. U kunt voor het in de oven plaatsen met een scherp mesje leuke insnijdingen maken.

In een voorverwarmde oven van 220 graden plaatsen; baktijd vloerbroodjes 30 minuten, busbrood 35 minuten.

Veel succes namens de vrijwilligers van Molen de Star.

Met dank aan Albert Voorhorst.

 

Top