We gaan weer met scholieren in het landschap aan het werk

Vandaag, dinsdag 15 januari 2019, de start van ons Scholierenproject deel 2. In samenwerking met het Vechtdal College in Dedemsvaart gaan we op vijf dinsdagmiddagen  met leerlingen klussen doen voor Landschap Overijssel en Het Drentse Landschap. Het gebeurt allemaal in reservaatsgebieden in het Reestdal.  De dertien kinderen zijn eerste- en tweedejaarsleerlingen.

Vanmiddag meteen een leuke, maar pittige klus.  Aan de Mulderij, in de bovenloop van het Reestdal beheert Landschap Overijssel een aantal hectares hooiland, houtsingels en slootjes met aan de rand een zestigtal knotwilgen. De wilgen zijn in 1988 als stekken geplant en inmiddels uitgegroeid tot indrukwekkende zware jongens.  De natuurwerkgroep onderhoudt ze al jaren.  Ze worden om de drie jaar geknot.  Deze winter worden de ongeveer 25 wilgen langs een oprijlaan geknot. Afgelopen zaterdag is de werkgroep landschapsbeheer er al mee begonnen . De scholieren mochten er vandaag mee aan de slag.  De groep bleek er erg veel plezier in te hebben. En dat voor kinderen van 12 tot 14 jaar zonder enige ervaring in dit werk! Ze deden vreselijk goed hun best. Daar waren we blij mee ! Volgende week dinsdag gaan we weer verder. De wilgen blijven wel op ons wachten….