Project Landbouwgewassen Reestdal is een plaatje !

Op drie plaatsen hebben we dit seizoen samen met Landschap Overijssel granen en akkerbloemen ingezaaid. Dankzij het groeizame weer ( wat een verschil met vorig jaar!) gaat het allemaal naar wens.  Het verst in ontwikkeling is de locatie op Den Westerhuis  Het is er blauw van de korenbloemen. !

Bloemrijke akkerrand Oud-Avereest

De bloemrijke akkerrand 

Locatie : langs het fietspad tussen Oud-Avereest en infocentrum De Wheem.  Ingezaaid op maandag 29 april 2019.

De bloei van veel akkerbloemen moet nog beginnen,  maar de rand kleurt al mooi wit door de boekweit. De strook is ingezaaid met de granen tarwe, gerst en haver in combinatie met boekweit,  bolderik, korenbloem, gele ganzenbloem, echte kamille,bleke klaproos, reukloze kamille  en grote klaproos.  De rand zal in straks in juli en augustus erg mooi zijn.

 

 

 

 

 

Natuurakker bij molen De Star

Natuurakker

Locatie: bij de molen van Balkbrug. Ingezaaid op maandag 29 april 2019.

Vorig jaar was dit onze boekweitakker, nu is de variatie groter. Het zaadmengsel is gelijk aan de akkerrand, dus drie granen, boekweit en en zeven soorten eenjarige akkerbloemen.  In de akker bloeit nu opvallend veel duizendblad. Ook op deze mooie plek, vlak bij het Molenbos, heeft de akkerflora nog even tijd nodig.

 

 

 

 

 

 

Akkerbloemen op de esranden

Zes landbouwgewassen en talloze akkerbloemen

Locatie: langs het graspad tussen de begraafplaats van Oud-Avereest en Den Westerhuis.

Inmiddels hebben veel wandelaars dit plekje al ontdekt en wordt er naar hartenlust gefotografeerd.  Je loopt hier tussen de granen en korenbloemen. Vooral de randen zijn bijzonder kleurrijk. We zaaiden hier spelt in ( najaar 2018) en in april van dit jaar haver, boekweit, zomertarwe en zomergerst. Aan de andere kant van het graspad staat winterrogge, vorig najaar oktober ingezaaid door Landschap Overijssel. Spelt is in het Reestdal een moeilijk gewas. Je moet in de strook goed zoeken, want dit graan wordt overheerst door duizenden bloeiende korenbloemen! Vinden we ook prima ! De andere granen doen het goed.  Het is erg leuk om de ontwikkeling van de gewassen te volgen. De braakliggende akker naast het project is een grote bloemenzee.  Op de paneeltjes vind je de nodige info.