Zaterdagmorgen 25 januari : Vogelexcursie naar de Duursche Waarden

De klok is rond. Vier prachtige vogelgebieden hebben we de afgelopen twee jaar bezocht: Vreugderijkerwaard, Mepper Hooilanden, Engbertsdijksvenen en de Duursche Waarden. En nu beginnen we weer opnieuw, maar dan wel met dit verschil, dat we het gekozen gebied in een ander seizoen opzoeken. Zo genoten we in april 2018 van de vogelrijkdom van de Duursche Waarden tussen Wijhe en Olst. Nu bezoeken we deze IJsselvallei in winterse omstandigheden. De rivier krijgt hier vrij spel. Dat levert een dynamische natuur op met in de winter een enorme variatie aan wintergasten. We zullen op deze morgen vele soorten eenden, ganzen en zwanen zien. Maar de kans op een zeearend of een groepje putters is ook groot.

Zin om mee te gaan ? Geef je op bij excursieleider Johan Tinholt. Dat kan via een mailtje: tinholtmaas@gmail.com  Je krijgt dan meer info.

Meer weten over de Duursche Waarden ? Klik hier.