Voorjaarsvogelcursus : kennis maken met 32 vogelsoorten en nog veel meer

Vind je het leuk om naar vogels te kijken, maar wil je meer vogels leren kennen dan die in je tuin ? Heb je het idee dat vogels boeiender worden als je leert hoe je soorten kunt herkennen, leuke tips krijgt over websites, apps, vogelgidsen, vogelvriendelijke tuin, vogelkijkhutten, de biologie van de vogel en nog veel meer ? In de maanden februari tot en met mei 2020 organiseert de natuurwerkgroep de Reest een gevarieerde vogelcursus waarin 32 vogelsoorten centraal staan. Deze soorten komen allemaal in het voorjaar en de zomer in onze omgeving voor.

fitis

Opzet

De cursus bestaat uit vier theorieavonden en twee excursies en wordt gegeven door Judith Schmidt en Jan Dijkema. Het maximaal aantal deelnemers is 16. De kosten bedragen 25 euro. Leden van de natuurwerkgroep betalen 20 euro. ( inclusief cursusmateriaal, koffie/thee e.d.) De avonden zijn opgebouwd als een drieluik. Voor de pauze staan acht vogels centraal in beeld en geluid. De twee onderdelen na de pauze gaan over verdieping ( bijvoorbeeld de biologie, vogelweetjes of achteruitgang biodiversiteit)  en randverschijnselen ( bijvoorbeeld websites, vogelkijkhutten en vogelrijke gebieden in de regio)

De beide excursies gaan naar Takkenhoogte/Meeuwenveen en het Dwingelderveld. De cursusavonden houden we in informatiecentrum De Wheem op Oud-Avereest.

 

 

 

Data en tijd

De theorieavonden worden gehouden op een woensdagavond. De avonden beginnen om 19.30 u.  en eindigen om 22.00 u. Het gaat om de volgende data:

Woensdag 26 februari 2020

Woensdag 18 maart 2020

Woensdag 01 april 2020

Woensdag 08 april 2020

Takkenhoogte

Excursies

De excursies vinden op een zaterdagmorgen plaats van  07.00 u tot het eind van de morgen. Een verrekijker is wel nodig. De twee data zijn:

Zaterdagmorgen 23 mei 2020 naar Takkenhoogte/Meeuwenveen

Zaterdagmorgen 30 mei 2020 naar het Dwingelderveld.

 

 

 

 

Informatie 

Zin om mee doen? Geef je dan via de mail voor vrijdag 21 februari op: nwgdereest@gmail.com Je krijgt na aanmelding meer informatie.