Vrijwilligersavond : en de Groene Opkikker is voor …………………Wilco !!

Woensdagavond 4 maart.  Locatie: Restaurant Manchuria in Dedemsvaart.  Aan een lange tafel wordt druk gekletst. Negentien vrijwilligers van onze vereniging zijn ingegaan op onze uitnodiging voor de jaarlijkse vrijwilligersavond.  Het hadden er makkelijk wat meer kunnen zijn, want we hebben vijf actieve geledingen binnen de vereniging: de vogelsectie, de zaterdagwerkgroep landschapsbeheer (tweede zaterdag van de maand) ,  de doordeweekse werkgroep landschapsbeheer (dinsdag-en woensdagmorgen), de ( pas opgerichte) werkgroep Rabbingerveld ( een middag in de week)  en de stuurgroep van de onze fotoclub De Reestkiekers. Het bestuur is blij met ze en organiseert ieder jaar een gezellige avond met een hapje en een drankje. Hiermee doen we het heerlijke buffet van deze avond wel te kort,  want er kon heerlijk worden gebuffeld.

Wilco met de Groen Opkikker en het Memory Spel

Groene Opkikker

Voor het derde achtereenvolgende jaar zetten we op deze avond een vrijwilliger in het zonnetje. De keuze is niet zo moeilijk. Voorzitter Jan Dijkema houdt de spanning er nog even in. “Het is een man.  Hij is al heel lang lid van de natuurwerkgroep. Hij is multifunctioneel. Doet erg veel voor onze club. Op de voorgrond, daar houdt hij niet van, het is een mooi voorbeeld van een stille kracht”  Dan begint het de meesten wel te dagen en is het tijd om Wilco Batterink te vragen om de Groene Opkikker in ontvangst te nemen. Dit groene kikkertje stelt op zich natuurlijk niet zo veel voor ( het prijskaartje van 3,95 euro bleek er nog onder te zitten) , het gaat hier natuurlijk puur om de waardering die er achter zit. En voor Wilco is die groot.

Werkzaamheden

Om wat van zijn veelzijdige werkzaamheden te noemen: Wilco maakt onze kleine en grote nestkasten ( afgelopen weken nog 40 kleine kasten) , hij loopt ieder voorjaar een nestkastroute,  is vrijwel altijd present in de zaterdagwerkgroep landschapsbeheer,  heeft de drie prachtige eikenhoutenbanken gemaakt waar de wandelaar in het Reestdal gebruik van kan maken, bouwde elf geraamtes voor  de infopanelen van ons project Landbouwgewassen, en Natuurakkers  zorgt voor de soep als we in het landschap werken ( met dank aan echtgenote José !!)  en vindt het ook nog leuk om een lange afstandswandeling te organiseren.  Het

Nestkasten maken

bleef natuurlijk niet bij een groen kikkertje.  De natuurwerkgroep heeft een groot fotoarchief en het was niet moeilijk om daar 36 foto’s uit te halen met een link naar Wilco.  Zo kon het Wilco Batterink Memory Spel worden besteld .  Erg leuk om met de kleinkinderen te spelen.  Wilco, bedankt ! We zijn blij met je en hopen dat je nog lang in gezondheid actief blijft !