Heidegebied De Haar

luwteplek

In de hoek Nieuwe Dijk-Hoofdweg ligt een mooi heidegebied waar we de werkgroep Landschapsbeheer al heel wat uren heeft gewerkt. Opslag verwijderen, houtwal terugzetten en luwteplekken maken voor insecten. Dat laatste houdt in dat in de bosrand een inham wordt gemaakt. Je krijgt dan een windvrije plek waar vlinders, libellen en andere insecten graag zitten. De afgezette houtwalrand loopt alweer mooi uit. Zo krijg je een mooie opgaande rand begroeiing van hei naar bos. In de sloot die langs de Nieuwe Dijk loopt zitten heel wat vissen en libellen maken er dankbaar gebruik van om hun eieren daarin af te zetten. Vorige week een paar dagen wezen kijken wat er allemaal zit. Heel veel libellen, en heel veel soorten ook! Vlinders wat minder, alleen wat witjes en 1 groentje. Er zit een paartje roodborsttapuiten en boompiepers. Ook nog een haas gezien en een hagedis.

haas

 

 

 

deel van de sloot

 

 

 

 

 

 

 

 

verschillende insecten

gelderse roos met insecten

juffers

libellen