Werken in de natuur, misschien wel het mooiste vrijwilligerswerk dat er is……. doe je mee ?

Het bericht in deze blog over de klus van zaterdagmorgen 12 september maakt het wel duidelijk :  geen coronastress tijdens het werken in het landschap. Anderhalve meter afstand houden in een supermarkt is een hele toer.  Op de grote stille heide wordt dat een stuk simpeler. Daar loop je elkaar niet voor de voeten,  lekker aan het werk in de buitenlucht is bovendien hartstikke gezond.  Dus, terwijl we nog worden geconfronteerd met allerlei Corona-regels,  tijdens landschapsbeheer hoeven we niet zo krampachtig te doen.

WE GAAN DUS WEER AAN HET WERK !!!!!!!!!!! 

De sectie landschapsbeheer van de natuurwerkgroep de Reest bestaat uit drie werkgroepen.

  • de kleine groep, die op dinsdag- en woensdagmorgen actief is in reservaatsgebieden van Landschap Overijssel
  • de zaterdaggroep, die op iedere tweede zaterdagmorgen van de maand bij elkaar komt en werkt voor Landschap Overijssel, Het Drentse Landschap en Staatsbosbeheer.
  • de werkgroep Rabbingerveld, die een middag in de week werkt voor het Drentse Landschap

De kleine groep 

Deze vrijwilligers zijn van alle markten thuis. Er is weinig op gebied van landschapsbeheer, dat ze niet gedaan hebben.  Ze werken voornamelijk in terreinen van Landschap Overijssel in het Reestdal.  Het is de groep, die vaak al juli/augustus begint. Er is altijd wel werk ! Landschap Overijssel zal met de handen in het haar zitten als ze stoppen met hun werk !

De groep zit vol.

 

 

 

 

 

De zaterdaggroep 

Het werkseizoen voor deze vrijwilligers start op zaterdag 12 september a.s. en loopt door tot de tweede zaterdag in maart 2021.  De werk morgen begint om 09.00 en stopt om 12.00 u. Meestal laat de fluit van de kaasfabriek in Balkbrug zich wel horen en dat is dan een mooi moment om het gereedschap weer in te leveren en voldaan terug te kijken op een mooie morgen. De sfeer is namelijk heel relaxed, want ieder houdt zijn/haar eigen tempo aan en er wordt tussendoor ook veel gelachen en gekletst. Niks moet.  Je kunt kiezen voor zwaar of lichter werk. Voorbeeld: een boom omzagen is vrij pittig werk, maar de takken moeten ook worden geknipt en weggesleept. De werkdata zijn:

Zaterdagmorgen 12 september, 10 oktober, 14 november, 12 december 2020, 9 januari,  13 februari en  13 maart 2021.  Na half maart wordt er niet meer in het landschap gewerkt en laten we de flora en fauna met rust. Op zaterdag 10 april sluit de werkgroep het seizoen af met een excursie en een lunch.

Kom een keer meedoen om te kijken of je dit leuk vindt ! Meer info krijg je van contactpersoon Chris : nwgdereest@gmail.com

Werkgroep Rabbingerveld 

Opgericht in najaar 2019. De groep werkt op een middag door de week.  Meestal op een woensdag- of donderdagmiddag, maar als de weersomstandigheden slecht zijn, wordt er uitgeweken naar een ander tijdstip.  Via de whatsapp-groep gaat dat altijd prima. De groep klust ook in het Reestdal,  in reservaatsgebieden van Het Drents Landschap.  De hoofdlocatie is het Rabbingerveld, een stuk nieuwe natuur aan de Nieuwe Dijk in de gemeente De Wolden, maar er zijn dit seizoen ook werkzaamheden op Takkenhoogte en Rabbinge gepland.  Contactpersoon is Jan Dijkema.  De groep is bijna vol, er kan nog een dame bij. Het evenwicht tussen de sexen is dan weer zo goed als hersteld.

Contactpersoon is Jan Dijkema : een mailtje naar nwgdereest@gmail.com en je krijgt meer info.