Staatsbosbeheer is vast blij met ons: weer een stuk heide vrijgemaakt van opslag

De werkplek op deze mooie zaterdagochtend 12 september 2020  is een heideveld dat onderdeel uitmaakt van het Vipera-verbindt project.  Het ligt aan de Kievitshaar, een zandweg aan de Westerhuizingerweg. Het ligt in het verlengde van de “stapsteen” aan de Haarweg waar we al vaker hebben gewerkt. Hier is al heel lang niks meer gedaan. Van de zomer hebben we met 2 stagiaires een begin gemaakt. Die twee hebben hard gewerkt, maar er staat nog genoeg.

Weer ruimte voor de heide

We zijn deze morgen met 11 personen.  Koffie drinken vooraf in De Wheem is er vanwege Corona niet bij. Zo rond kwart over negen is iedereen op locatie en kunnen we aan de slag. De werkplek is prachtig, een heideveld met een paar grote solitaire vliegdennen. De zagen en takkenscharen die we bij ons hebben zijn bestemd voor het weghalen van andere bomen en struiken. Op een aantal plekken groeien vuilboom, berk en grove den. Die mogen allemaal weg. Het heideveld is eigendom van Staatsbosbeheer, maar van structureel onderhoud is hier geen sprake. Het zijn vrijwilligers die de heide hier open moeten houden. Wij dus. SBB zal blij met ons zijn. Als we stoppen om 12.00 en bij het lopen even achterom kijken, zien we dat het goed is. Wat is er veel gedaan! Waarschijnlijk gaan we hier op zaterdagmorgen 10 oktober verder.