Onderzoek biodiversiteit in de akkerrand

Je hoort en leest steeds vaker, dat de aanleg van bloemrijke akkerranden de biodiversiteit een boost geeft. Maar is dat wel zo ? Tegenwoordig zijn we al gauw bezig om allerlei kreten en aannames direct serieus te nemen. Het is verstandiger om te kijken naar allerlei wetenschappelijke onderzoeken om vervolgens een voorzichtige conclusie te trekken. Nog leuker is om zelf op onderzoek te gaan.  Drie leden van onze werkgroep inventariseren in vier akkerranden de flora en het insectenleven. Dat gebeurt door de planten en insecten te fotograferen en via de website waarneming.nl op naam te brengen. Aan het eind van de zomer publiceren we een lijst van de waargenomen soorten. Zo hopen we het belang van bloemrijke akkerranden aan te tonen. Ben je geïnteresseerd in de relatie tussen akkerranden en biodiversiteit en wil je meer info over dit onderzoek ? Stuur een mailtje en je hoort meer van ons.

nwgdereest@gmail.com