Eindelijk weer het landschap in……

Gelukkig weten we nog hoe we met een spade moeten werken, passen de werkhandschoenen nog en smaakt de soep van Wilco en José als vanouds. Op zaterdagmorgen 11 september 2021 mogen we weer als groep het landschap in en we genieten er van ! Anderhalf jaar Corona-perikelen hielden ons in het Overijssels deel van het Reestdal aan

Vuilbomen laten we staan

de kant. Om weer wat te wennen heeft Chris een makkelijk, maar leuk klusje voor de acht vrijwilligers op het programma. De heideveldjes in de Haardennen liggen er prachtig bij, maar op een aantal plekken komen kleine dennetjes met hun koppen boven het maaiveld uit. Daar houden we niet zo van. Dennen en berken willen steeds maar weer het roer overnemen en de heide veranderen in een bos. Dat laten we niet toe.  De dennetjes zijn nog redelijk klein, je trekt ze er met de hand uit. Berken zien we weinig. Vuilboompjes laten we staan. Een vuilboom bloeit maandenlang en trekt erg veel insecten.  De bessen worden door vogels gegeten. Het is heerlijk weer om buiten te zijn,  een klein beetje motregen deert ons niet. Aan het eind van de morgen hebben we een grote oppervlakte aan struik-,dop- en kraaiheide bevrijd van opslag.

Op de tweede zaterdag van oktober wacht de volgende klus.

Kleine, maar mooie heideveldjes in De Haardennen