Werken in het landschap: wilgenwal afzetten

De kleine groep heeft de laatste 3 weken een wilgenwal afgezet net buiten IJhorst. De bewoners hebben een oud monumentaal opgeknapt en wilden graag een ruime uitzicht naar de Reest. Een slootje wat de grenst vormt met Landschap Overijssel stond vol met wilgen. LO is daarvan eigenaar en heeft ons gevraagd die wal flink op te schonen. Hier en daar mocht een plukje blijven staan. Ook de Amerikaanse vogelkers moest er aan geloven. Het was nog een hele klus. We begonnen in een droge sloot, wat het werk makkelijker maakte. Zo konden we de wilgen laag afzetten. Maar elke week stond er meer water. We hebben het werk met droge voeten af kunnen maken. LO haalt binnenkort het snoeisel op waarna dat versnippert wordt. De wilgen zullen wel weer uitlopen.

Amerikaanse vogelkers halen we altijd weg