Vanavond (donderdag 28 april) werd aan de oever van het Katingermeertje een prachtige degelijke eikenhouten bank geplaats door leden van onze werkgroep landschapbeheer. De bank is gemaakt door Wilco Batterink. Binnenkort wordt het bosmeubel officieel aangeboden aan Hans Dijkstra van de Stichting Landschap Overijssel. De werkgroep landschap-beheer van de natuurwerkgroep de Reest werkt buiten het zomerseizoen in de reservaatgebieden van Landschap Overijssel. Als er hout wordt afgezet, mag de werkgroep van Landschap Overijssel het hout als haardhout verkopen en de opbrengst houden. Een deel van dat bedrag wordt door het bestuur van de natuurwerkgroep weer teruggegeven in de vorm van een klein project met “het maatschappelijk belang” als doel. Vorig jaar werden infopanelen gemaakt en geplaatst bij de oude es op de Zuidberg, dit jaar is er dus een mooie bank aangeschaft. De locatie is met zorg uitgekozen. Langs het Katingermeertje lopen verschillende wandelroutes, zoals De Loop van de Reest, een langeafstandsroute die vanuit Meppel het Reestdal aandoet. Voor de bank is een tafel geplaatst, ideaal voor de wandelaar die met het uitzicht op het mooie Katingermeertje even stopt voor een korte koffie- of eetpauze. Later brengen we een verslag over de officiële “opening” van de bank.

bank plaatsen  5 bank plaatsen 6