Een bank voor Landschap Overijssel

De bank aan de oever van het KatingermeertjeDe werkgroep landschapbeheer van de natuurwerkgroep de Reest werkt al jaren in de reservaten van Landschap Overijssel in het Reestdal. Een van de werkzaamheden van de werkgroep is het afzetten van houtsingels en houtwallen. Dat levert vaak veel haardhout op. De natuurwerkgroep mag als wederdienst de houtopbrengst stoppen in de verenigingskas.

Wilco biedt bank aan aan Hans Dijkstra van Landschap OverijsselSinds vorig jaar besteedt de natuurwerkgroep de Reest een deel van dit bedrag aan een project, dat aan twee voorwaarden moet voldoen: het moet worden uitgevoerd in een reservaat van Landschap Overijssel en het moet het maatschappelijk belang dienen. In 2010 werden vier infopaneeltjes over oude landbouwgewassen geplaatst bij detijd voor de champagne Zuidberg, een oude es langs het kerkenpad achter de Reestkerk van Oud-Avereest. Dit jaar maakte Wilco Batterink een prachtige eiken bank. De bank is in overleg met districtbeheerder Hans Dijkstra (Landschap Overijssel) geplaatst op een prachtige plek, namelijk de noordelijke oever van het Katingermeertje. Veel wandelaars zullen hier graag even willen uitrusten. Het uitzicht op het vennetje is prachtig! Op maandagavond 11 juli 2011 werd de bank officieel aan landschap Overijssel aangeboden. Na een toespraakje van voorzitter Jan Dijkema, mocht Wilco samen met Hans de bank “openen”.  gezellige nababbelDe champagnekurk vloog daarna door de lucht en de genodigden maakten er nog een gezellige avond van. Het bleef nog lang onrustig, daar aan de oevers van het Katingermeertje………………..