Op het Rabbingerveld ben je nooit klaar…….. maar leuk is het wel

Vroeger was het Rabbingerveld een groot heideveld. Daar is niet zo heel veel meer van over.  Het Drentse Landschap probeert een deel van de vroegere heide weer te herstellen.  Landbouwgrond is in twee fases omgezet in nieuwe natuur. Het eerste deel in 2006, het tweede deel van het project werd in 2016 voltooid. Het gebied, je kunt het goed zien als je over de Nieuwe Dijk rijdt,  bestaat dus eigenlijk uit “oude” natuur en nieuwe natuur.  Vanmorgen ging een kleine vertegenwoordiging van onze werkgroep landschapsbeheer het terrein in om opslag van berk en den uit de heide te verwijderen.  Dat ging prima,  aan het eind van de morgen was een strook van 60 x 20 meter geschoond van opslag. Kleine boompjes worden hopelijk nog  opgegeten door een familie Schotse Hooglanders en een kleine kudde schapen. Het was heerlijk weer lekker om buiten aan het werk te zijn.

Meer foto’s zijn te zien op onze Facebookpagina.