Project landbouwgewassen Reestdal : Zes gewassen in volle glorie

Als je vanuit De Wheem in Oud Avereest een wandeling door het Reestdal wilt maken, ga dan vooral eens kijken langs het graspad dat je naar Den Westerhuis leidt.  Een smal paadje dat tussen de oude en de nieuwe begraafplaats loopt brengt je bij ons unieke project. We hebben daar samen met Landschap Overijssel zes landbouwgewassen ingezaaid:  spelt, zomertarwe, haver, zomergerst, boekweit en winterrogge. In lange stroken van ongeveer 8×70 meter staan ze nu in volle glorie te bloeien. Tussen de gewassen bloeien akkerkruiden als bolderik, klaproos, kamille, korenbloemen en gele lupine. Het is een plaatje! Bij elk gewas vind je een paneeltje, dat je in tekst en foto´s wat bijzonderheden over de plant vertelt.  Voor kinderen is het leuk en leerzaam om te zien wat de basis is van brood, bier, honing e.d.  Voor de papa´s en de mama´s overigens ook, want wie kan er tegenwoordig nog een paar granen uit elkaar houden? Steeds verder raken we weg van de bronnen van ons voedsel. Toch niet overbodig zo´n serie gewassen naast elkaar.

 

 

 

 

Op onderstaande luchtfoto is te zien waar de gewassen zijn ingezaaid.