Project Landbouwgewassen 2017/2018 geslaagd

Alleen de boekweit heeft nog wat kleur.  Naast de bruine vruchtjes met daarin de bekende ´grutten´ , kleuren veel stengels nog steeds rood en zijn hebben een heleboel planten nog geen zin om te stoppen met bloeien. In de andere stroken overheerst de kleur van de afbraak. Natuurlijk hadden zomergerst, haver, spelt, zomertarwe en

Boekweit bloeit nog

winterrogge al lang geoogst moeten worden. Maar hier gebeurt dat niet. De hele winter mag de dierenwereld van het Reestdal hier komen snoepen van al die duizenden graankorrels die op het land achterblijven. In het najaar halen we wel de paneeltjes weg.

De zes gewassen op een rij trokken afgelopen voorjaar en zomer veel wandelaars. Erg veel mensen maakten foto´s van de akkerkruiden en gewassen.  Granen zijn ook erg fotogeniek, zeker in combinatie met kruiden als korenbloem, bolderik en klaproos. Hopelijk hebben onze paneeltjes ook info kunnen doorgeven aan hen die geen kennis van –  oude-  landbouwgewassen hadden.  Altijd leuk en boeiend als je ontdekt waar je voedsel vandaan komt.

Volgend jaar hopen we, misschien op dezelfde locatie, weer gewassen in te zaaien. Hoewel, volgend jaar ?  In oktober al worden de wintergranen winterrogge en spelt gezaaid. We hebben er al weer zin in !

 

Aandacht in de media