Dode otter op de N377

Van Hillie Waning kregen we het volgende opmerkelijke bericht. De foto´s zijn ook door Hillie gemaakt.

Op weg naar Apeldoorn op de N377 Dedemsvaart – Balkbrug kwam ik ter hoogte van het  Ommerkanaal, hectometerpaaltje 24.7, een enorm dier tegen die midden op de weg lag. In eerste instantie dacht ik aan een beverrat doch toen ik voorbij reed klopte de staart niet. Dus heel voorzichtig richting parkeerplaats en dan draaien en weer terug. Dus alarmlichten aan en de berm in en gauw de joekel van de weg gehaald. Zijn bekkie was kapot voor de rest was hij puntgaaf. Dus de vuilniszak in. Gelukkig heb ik een stapel gekregen van de gemeente, ook voor zulke gevallen, die ik altijd in de auto heb liggen. Dus de hele weg heeft het in de auto gelegen. Gelukkig meurde het beest niet. Bij thuiskomst gewogen in een boodschappentas. De otter woog 7.8 kg en het is een mannetje. Ben nu bezig om het dier aan te bieden voor verder onderzoek. Dit is het 2e geval tussen Balkbrug en Dedemsvaart. De andere was jaren geleden gevonden net na de oprit Balkbrug – Ommen. Ook een mannetje. 

zondag 30 september, 2018

Hillie Waning, natuurgids