Molen De Star verslag broodbakcursus 26 oktober 2022.

Ingezonden op 28 oktober 2022 om 19:36 onder Activiteiten, Van het bestuur.

Woensdag 26 oktober j.l. was er een broodbakcursus georganiseerd in Molen de Star in Balkbrug onder de bezielende leiding van Pieter Ubels, oud- bakker van bakkerij Oegema in Dedemsvaart.

Er waren 12 deelnemers die ieder een eigen motivatie hadden om hun broodbakkwaliteiten te verfijnen of de eerste beginselen te leren. Een belangrijke motivatie was dat er juist in deze tijd het zinvol is om dit ambacht te leren beheersen.

Er zijn 3 verschillende broden bereid. Een mueslibrood, een Toscaans kaasbrood en krentenbollen. De resultaten waren uitstekend mede omdat de Molen professionele apparatuur heeft. Bovendien werden er allerlei informaties uitgewisseld met de nadruk op het bakken van broden in de thuissituatie. Foto’s zijn geplaatst op Facebook (ook voor niet Facebook leden te bekijken).

De recepten van deze 3 broden staan op de website van de Molen. www.molendestar.nl.

De volgende broodbakcursus is op woensdag 30 november om 13.00 uur in het magazijn naast de Molen. Ook deze keer o.l.v. Pieter Ubels. Deze cursus staat in het teken van Sinterklaas. De deelnemers kunnen zich opgeven via de website van Molen de Star.

3 Reacties op

 1. H.J. Pinkert - 4 november 2022 at 12:12

  Hallo bestuur,
  aas kan ik de broodrecepten niet zien, wel een melding 404 dat het een onbekende site is of zoiets. Wel kan ik het recept van de Amandelbroodjes zien.
  Vriendelijk groetend,
  H.J. Pinkert

  H.J. Pinkert
  Stegerensallee 43
  7701 PK Dedemsvaart

 2. Marias - 4 november 2022 at 20:39

  Ik zie de recepten ook niet. Ik ben er wel erg benieuwd naar!

 3. detlef - 5 november 2022 at 21:46

  Jullie hebben gelijk, het was er nog niet van gekomen op de recepten te plaatsen. Maar inmiddels is de pagina ge-update met de 3 nieuwe recepten van de broodbakcursus. Dus veel plezier ermee!

Laat een reactie achter

Uw reactie


Top